Pogoji

S klikom na gumb ”Pošlji” soglašate, da lahko vaše osebne podatke Inštitut hrani za obdobje 5 let oziroma zakonsko določeno obdobje, vendar ne
dlje, dokler obstaja namen, zaradi katerega se osebni podatki obdelujejo. Z oddajo prijave dobite pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov ter pravico, da popravite ali posodobite svoje podatke, oziroma, da zahtevate, da Inštitut trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke in da Inštitut podatke izbriše iz svoje evidence. O spremembah oziroma izbrisu podatkov ali o spremembah glede njihove uporabe vas prosimo, da nas obvestite na [email protected].

Podatke bomo hranili na Inštitutu za poslovno-izobraževalne rešitve (v nadaljevanju Inštitut) in jih uporabili le za namen obveščanja o programu, o aktualnih projektih Inštituta in naših partnerjev ter za namen selekcije za delovna mesta, razpisana s strani zaposlitvenih partnerjev programa BusinessClass. Vaše osebne podatke skrbno varujemo, saj zagotavljamo vse organizacijske, tehnične in logično-tehnične postopke in ukrepe, zlasti postopke in ukrepe za varovanje prostorov in računalniške opreme ter varovanje sistemske in aplikativno programske računalniške opreme ter podatkov, ki se obdelujejo z računalniško opremo, ki so potrebni za varovanje osebnih podatkov, kot to določata 24. In 25. člen Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Z vsako zunanjo pravno ali fizično osebo, ki opravlja posamezna opravila v zvezi z zbiranjem, obdelovanjem, shranjevanjem ali posredovanjem osebnih podatkov in je registrirana za opravljanje takšne dejavnosti (pogodbeni obdelovalec), Inštitut sklene pisno pogodbo, predvideno v ZVOP-1. Inštitut zagotavlja, da bodo v taki pogodbi predpisani tudi pogoji in ukrepi za zagotovitev varstva osebnih podatkov in njihovega zavarovanja, pri čemer bo Inštitut takšno pogodbo sklenil samo z zunanjo pravno ali fizično osebo, ki Inštitutu omogoča nadzorovati izvajanje dogovorjenih postopkov in ukrepov. Zunanji pravni ali fizični osebi bo Inštitut dovolil opravljati samo storitve obdelave osebnih podatkov samo v okviru naročnikovih pooblastil in podatkov ne bo smela obdelovati ali drugače uporabljati za noben drug namen.

Pravilnik o spletnih piškotkih (cookies)
Ta pravilnik podrobno opredeljuje, kako spletna stran BusinessClass uporablja piškotke in piškotkom podobne datoteke.  
Na spletni strani BusinessClass si prizadevamo svojim uporabnikom vedno zagotoviti aktualne in zanje pomembne informacije. Poznavanje, kakšne vsebine uporabnike zanimajo in kaj pri nas iščejo, nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev našega spletnega mesta. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno.

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni za delovanje spletne strani?
Večina spletnih strani uporablja piškotke, ker so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in nastavitvami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) in funkcionalnosti, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.
Poleg same funkcionalnosti spletne strani tako podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost in aktualnost posameznih vsebin, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Katere piškotke in zakaj jih uporablja spletna stran BusinessClass?

Naziv piškotka Ponudnik Namen Trajanje
_first_pageview Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje  10 minut
_jsuid Agile CRM Analitika Manj kot minuto
_referrer_og Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje   90 dni
agile-campaigns Agile CRM Analitika  5 let
agile-crm-guid Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje 5 let
agile-crm-session_id Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje  Do konca seje
agile-crm-session_start_time Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje  Do konca seje
agile-original-referrer Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje   5 let
agile-score Agile CRM Analitika  5 let
JSESSIONID Agile CRM Nujno za delovanje Do konca seje
__utma Google Analytics Analitika  2 leti
__utmb Google Analytics Analitika  30 minut
__utmc Google Analytics Analitika  1 minuta
__utmt Google Analytics Analitika  10 minut
__utmz Google Analytics Analitika  6 mesecev
_ga Google Analytics Analitika  2 leti
_gid Google Analytics Analitika  24 ur
_gat Google Analytics Analitika  1 minuta