Pogosta vprašanja

Katero podjetje je pravo zame in kakšna je oblika zaposlitve?

V pravo podjetje boš razporejen glede na tvoje želje, lastnosti in sposobnosti ter glede na potrebe podjetij, njihovo kulturo in vrednote. >>> Iščemo najboljši match za dolgoročno uspešno sodelovanje. 

Vsakega udeleženca, ki bo izbran v program čaka zaposlitev za usposabljanje za določen čas šestih mesecev z namenom dolgoročne zaposlitve v izbranem podjetju in razvoja v ključni kader za prihodnost. Plače bodo konkurenčne, primerne začetnim plačam za strokovna delovna mesta z dodatkom za prehrano in prevoz ter upoštevajoč vse zakonsko določene predpise.

Kako je z nadaljevanjem zaposlitve po zaključenem programu?

Podjetja so se priključila programu s ciljem razvoja lastnih ključnih kadrov, zato je njihov cilj po zaključenem usposabljanju skleniti dolgoročne zaposlitve. Ob uspešno zaključenem programu in dobrem ujemanju s podjetjem so izpolnjeni pogoji za nadaljevanje zaposlitve. Seveda bo končna odločitev sprejeta v dogovoru med tabo in podjetjem, ko se boste dogovorili tudi za pogoje nadaljevanja zaposlitve.

Zato te k prijavi vabimo le, če si želiš dolgoročno stabilno zaposlitev in imaš ambicijo v nekaj letih zasedati vodilna delovna mesta!

Katera področja so razpisana znotraj programa?

TEHNIČNO PODROČJE:
Strojni inženir ali tehnolog
Konstruktor izdelkov in orodij
Elektro inženir ali tehnolog
Mehatronik
Živilski tehnolog

IT PODROČJE:
Produktni vodja na IT področju
Vodja IT projektov
Vodja razvojnih procesov

PRAVNO PODROČJE:
Pripravnik
Odvetniški kandidat

PRODAJA, MARKETING, PROCESI, FINANCE, ANALITIKA:
Svetovalec v prodaji
Skrbniki ključnih strank
Sodelavec v maloprodaji
Sodelavec v poslovni prodaji
Sodelavec za UBS in podporo
Asistent za digitalni marketing
Vodje projektov za digitalni marketing
Oblikovalec v marketingu
Sodelavec v nabavi
Sodelavec v HR
Vodja razvojnih procesov
Sodelavec za inovativne poslovne modele
Sodelavec za digitalizacijo
Poslovni in podatkovni analitik
Sodelavec v financah in kontrolingu
Agent za spremembe 
Analitik
Sodelavec v računovodstvu

Kako poteka izobraževalni del programa?

Program obsega 250 šolskih ur izobraževanja z uspešnimi managerji, profesorji in strokovnjaki iz prakse, 7 veščinskih treningov, leadership coaching in mentoriranje. V sodelovanju z zaposlitvenimi partnerji smo definirali nujno potrebna znanja in veščine za vodje prihodnosti. 

Program se prične se s  tritedenskim izobraževanjem na teme osnove poslovanja, logistike, digitalizacije, novih poslovnih modelov, vodenja projektov, digitalnega marketinga in prodaje.  Aktualna znanja ti bodo predajali strokovnjaki iz uveljavljenih mednarodnih podjetij, kot sta npr. IBM in D.Labs.

Nato nastopiš šestmesečno zaposlitev v tistem partnerskem podjetju, ki ti je najbolj pisano na kožo. Vzporedno potekajo delavnice na temo prenove procesov in razvoja izdelkov/storitev za dvig dodane vrednosti ter delo na projektih. Srečanja s predavatelji bodo enkrat tedensko v popoldanskem času. 

 Enkrat do dvakrat na mesec se bodo izvajali tudi intenzivni veščinski treningi za razvoj ključnih poslovnih veščin.

Ker te BusinessClass pripravlja na prevzemanje vodstvenih pozicij, bo tekom programa potekal še leadership coaching  za razvoj vodstvenih veščin in osebnostno rast.

Kdo se lahko prijavi in kakšna je cena?

Si radoveden in se hitro učiš? Rad prevzemaš vodstveno vlogo? Za nas je to pomembnejše kot ocene in izkušnje! Pri udeležencih iščemo vodstveni potencial.

 • K vpisu vabimo perspektivne posameznike, pripravljene, da postanete ključni zaposleni za prihodnost. Pomagamo vam na poti do uspešne kariere.
 • V program boste sprejeti posamezniki s tehničnim ali družboslovim ozadjem, na začetku svoje kariere ali z nekaj leti izkušenj in željo po kariernem preskoku.
 • Glavni cilj programa BusinessClass je: Najti najboljše ujemanje med tabo in podjetjem z namenom razvoja ključnih kadrov za prihodnost in sklepanja dolgoročnih zaposlitev!
 • Izredno pomembno je, da si pripravljen na dolgoročno zaposlitev in razvoj svoje kariere. Zaposlitev preko študentskega servisa ne pride v poštev.
 • Če si želiš kariero v managementu, vpiši svoje podatke na VEČ INFORMACIJ in prejel boš navodila za prijavo in tudi informacijo o ceni za izobraževalni del programa.

Katera znanja pridobim kot udeleženec programa?

TEMELJNA POSLOVNA ZNANJA
Praktično naravnana predavanja z izbranimi uspešnimi managerji in podjetniki, ki te pripravijo na izzive v podjetjih. V tem sklopu boš pridobil znanje na naslednjih področjih:
 • Organizacija podjetja in poslovno okolje
 • Osnove prodaje in marketinga
 • Obvladovanje sprememb v navadah potrošnikov
 • Nova pravila poslovanja
 • Poslovni modeli prihodnosti in sodelovalna ekonomija
 • Digitalna transformacija

PRENOVA PROCESOV IN RAZVOJ IZDELKOV ZA USTVARJANJE DODANE VREDNOSTI
Modul, ki traja sedem mesecev in spreminja tvojo miselnost, te nauči poslovanja v hitro spreminjajočem se poslovnem okolju. Usposobi te za razumevanje in prenovo procesov v podjetju, za razvoj izdelkov in rešitev s poudarkom na ustvarjanju vrednosti za končne uporabnike. V tem modulu je poudarek na: 
 • Procesno razmišljanje
 • Dizajnerski pristop (design thinking) za reševanje kompleksnih in slabo definiranih izzivov
 • Vitke (lean) pristope za razumevanje procesa ustvarjanja vrednosti v podjetju in identifikacijo balasta
 • Podjetnost kot filozofija za aktivno reševanje problemov in izzivov
 • Učinkovito predstavljanje in prodaja zasnovanih rešitev

INTENZIVNI VEŠČINSKI TRENINGI

Intenzivni veščinski treningi so namenjeni razvoju uporabnih poslovnih veščin, kot so: 
 • Komunikacija in javno nastopanje
 • Poslovna uporaba družbenih medijev
 • Finance in kontroling
 • Osnove korporativnega prava
 • Ustvarjanje prepoznavne blagovne znamke
 • Mreženje in osebni branding
 • Osebna odgovornost in integriteta
 • Osebna in timska produktivnost, upravljanje časa in izkoriščanje lastnega potenciala

Do kdaj se lahko prijavim in do kdaj bom vedel ali sem sprejet?

Trenutno poteka zbiranje prijav in spoznavanje kandidatov. Razpisanih mest v programu je 30, kolikor je tudi delovnih mest v partnerskih podjetjih. Vsak teden se odpre nov krog prijav in zaključi v nedeljo, ko zanimive kandidate povabimo na pogovor. Prijavi se čim prej in si zagotovi prednost pred ostalimi, saj prijave zbiramo le do zapolnitve delovnih mest.