Pogosta vprašanja

Katero podjetje je pravo zame in kakšna je oblika zaposlitve?

V pravo podjetje boš razporejen glede na tvoje želje, lastnosti in sposobnosti ter glede na potrebe podjetij, njihovo kulturo in vrednote. >>> Iščemo najboljši match za dolgoročno uspešno sodelovanje. 

Vsakega udeleženca, ki bo izbran v program čaka zaposlitev za določen čas najmanj šestih mesecev oz. zaposlitev za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev, z namenom dolgoročne zaposlitve v izbranem podjetju in razvoja v ključni kader za prihodnost. Plače bodo konkurenčne, primerne začetnim plačam za strokovna delovna mesta z dodatkom za prehrano in prevoz ter upoštevajoč vse zakonsko določene predpise. Za bolj izkušene kandidate in kandidate s tehnično izobrazbo plača progresivno raste.

Kako je z nadaljevanjem zaposlitve po zaključenem programu?

Podjetja so se priključila programu s ciljem razvoja lastnih ključnih kadrov, zato je njihov cilj po zaključenem programu skleniti dolgoročne zaposlitve. Ob uspešno zaključenem programu in dobrem ujemanju s podjetjem so izpolnjeni pogoji za nadaljevanje zaposlitve. Seveda bo končna odločitev sprejeta v dogovoru med tabo in podjetjem, ko se boste dogovorili tudi za pogoje nadaljevanja zaposlitve.

Zato te k prijavi vabimo le, če si želiš dolgoročno stabilno zaposlitev in imaš ambicijo v nekaj letih zasedati ključna delovna mesta!

Katera področja so razpisana znotraj programa?

TEHNIČNO PODROČJE:
Strojni inženir ali tehnolog
Konstruktor izdelkov in orodij
Elektro inženir ali tehnolog
Mehatronik
Živilski tehnolog

IT PODROČJE:
Produktni vodja na IT področju
Vodja IT projektov
Vodja razvojnih procesov

PRAVNO PODROČJE:
Pripravnik
Odvetniški kandidat

PRODAJA, MARKETING, PROCESI, FINANCE, ANALITIKA:
Svetovalec v prodaji
Skrbniki ključnih strank
Sodelavec v maloprodaji
Sodelavec v poslovni prodaji
Sodelavec za UBS in podporo
Asistent za digitalni marketing
Vodje projektov za digitalni marketing
Oblikovalec v marketingu
Sodelavec v nabavi
Sodelavec v HR
Vodja razvojnih procesov
Sodelavec za inovativne poslovne modele
Sodelavec za digitalizacijo
Poslovni in podatkovni analitik
Sodelavec v financah in kontrolingu
Agent za spremembe 
Analitik
Sodelavec v računovodstvu

Kako poteka izobraževalni del programa?

Program obsega 200 šolskih ur izobraževanja z uspešnimi managerji, profesorji in strokovnjaki iz prakse, 7 veščinskih treningov, individualni coaching, buddy program in mentoriranje. V sodelovanju z zaposlitvenimi partnerji smo definirali nujno potrebna znanja in veščine za ključne kadre prihodnosti. 

Program se prične z intenzivnim izobraževanjem BusinessLab na teme naprednih vodstvenih veščin, razumevanja delovanja različnih vodstvenih funkcij in oddelkov v podjetju, razumevanja vitke optimizacije procesov in Design Thinkinga, podjetniškega razmišljanja znotraj organizacije ter strateškega mišljenja. Aktualna znanja ti bodo predajali strokovnjaki iz uveljavljenih mednarodnih podjetij, kot sta npr. IBM in A1.

Nato nastopiš najmanj šestmesečno zaposlitev v tistem partnerskem podjetju, ki ti je najbolj pisano na kožo. Z zaposlitvijo lahko začneš takoj, ko se dogovoriš s podjetjem. Vzporedno potekajo delavnice na teme osnov poslovanja, logistike, digitalizacije, novih poslovnih modelov, vodenja projektov, digitalnega marketinga in prodaje.

Izobraževalni del programa se začne konec jeseni. Začeli bomo z enotedenskimi intenzivnimi celodnevnimi srečanji, ki jih bomo izvedli še v 2-3 delovnih sobotah, v nadaljevanju pa se bomo srečevali 1-krat tedensko v popoldanskem času. Enkrat do dvakrat na mesec se bodo izvajali tudi intenzivni veščinski treningi za razvoj ključnih poslovnih uporabnih veščin.

Ker te BusinessClass® pripravlja na prevzemanje ključnih strokovnih in vodstvenih pozicij, bosta tekom programa potekala še mentorstvo in individualni coaching  za razvoj vodstvenih veščin in osebnostno rast.

Kdo se lahko prijavi in kakšna je cena?

Si radoveden in se hitro učiš? Rad prevzemaš ključno vlogo? Za nas je to pomembnejše kot ocene in izkušnje! Pri udeležencih iščemo vodstveni in strokovni potencial.

 • K vpisu vabimo perspektivne posameznike, pripravljene, da postanete ključni zaposleni za prihodnost. Pomagamo vam na poti do uspešne kariere.
 • V program boste sprejeti posamezniki s tehničnim ali družboslovim ozadjem, na začetku svoje kariere ali z nekaj leti izkušenj in željo po kariernem preskoku.
 • Glavni cilj programa BusinessClass® je: Najti najboljše ujemanje med tabo in podjetjem, z izobraževalnimi vsebinami razvijati ključne kadre za prihodnost in sklepanja dolgoročnih zaposlitev!
 • Izredno pomembno je, da si pripravljen na dolgoročno zaposlitev in razvoj svoje kariere. Zaposlitev preko študentskega servisa ne pride v poštev.
 • Če si želiš kariere v managementu, vpiši svoje podatke v obrazec VEČ INFORMACIJ in prejel boš navodila za prijavo in tudi informacijo o ceni za izobraževalni del programa.

Katera znanja pridobim kot udeleženec programa?

TEMELJNA POSLOVNA ZNANJA
Praktično naravnana predavanja z izbranimi uspešnimi managerji in podjetniki, ki te pripravijo na izzive v podjetjih. V tem sklopu boš pridobil znanje na naslednjih področjih:
 • Organizacija podjetja in poslovno okolje
 • Osnove prodaje in marketinga
 • Obvladovanje sprememb v navadah potrošnikov
 • Nova pravila poslovanja
 • Poslovni modeli prihodnosti in sodelovalna ekonomija
 • Digitalna transformacija

BUSINESSLAB
BusinessLab je edinstvena simulacija poslovnega okolja, ki udeležencem nudi neponovljivo priložnost za učenje. Z reševanjem kompleksnih poslovnih izzivov pod časovnim pritiskom pridobijo poslovno širino in razvijejo:
 • napredne vodstvene veščine,
 • razumevanje delovanja različnih vodstvenih funkcij in oddelkov v podjetju,
 • razumevanje vitke optimizacije procesov in Design Thinkinga,
 • podjetniško razmišljanje znotraj organizacije ter
 • strateško mišljenje.
Udeleženci se preko igre vlog vživijo v nove poslovne funkcije v podjetju, izboljšajo svojo zmožnost empatičnega mišljenja in ključne izzive v podjetju preučijo z novih zornih kotov (»big picture«).

INTENZIVNI VEŠČINSKI TRENINGI

Intenzivni veščinski treningi so namenjeni razvoju uporabnih poslovnih veščin, kot so: 
 • Komunikacija in javno nastopanje
 • Poslovna uporaba družbenih medijev
 • Finance in kontroling
 • Osnove korporativnega prava
 • Ustvarjanje prepoznavne blagovne znamke
 • Mreženje in osebni branding
 • Osebna odgovornost in integriteta
 • Osebna in timska produktivnost, upravljanje časa in izkoriščanje lastnega potenciala

Do kdaj se lahko prijavim in do kdaj bom vedel ali sem sprejet?

Trenutno poteka zbiranje prijav in spoznavanje kandidatov. Razpisanih mest v programu je 30, kolikor je tudi delovnih mest v partnerskih podjetjih. Prijave za posamezna delovna mesta zbiramo le do zapolnitve delovnih mest, zato se prijavi čim prej in si zagotovi prednost pred ostalimi.
S programom začnemo konec jeseni 2019.