Pogoji

Varovanje osebnih podatkov

Splošno

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu ponudnik posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Uporaba osebnih podatkov

Ponudnik za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje največ naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek;
 • e-poštni naslov;
 • telefonska številka;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazec
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno (če spletna stran to funkcionalnost omogoča).
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Ponudnik bo osebne podatke obdeloval v naslednje namene:

 • Za komunikacijo z uporabnikom glede oddanih povpraševanj po glede oddanih povpraševanj po programih Inštituta za poslovno-izobraževalne rešitve oz. v primeru vprašanj uporabnikov. V ta namen bo ponudnik osebne podatke hranil tako dolgo, dokler bodo ti potrebni za komunikacijo s stranko.
 • Za pošiljanje občasnih e-novic o aktualnih dogodkih in ponudbah, o promocijski ponudbi in o ostalih zadevah, ki bi uporabnika morebiti zanimale. Osebne podatke bo hranil do preklica, ki ga uporabnik lahko poda s poslanim sporočilom na e-naslov info@business-class.si

Pravice uporabnika


Uporabnik lahko kadarkoli zahteva:

 • Odjavo od prejemanja e-novic (v kolikor jih prejema) s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. Po odjavi bo ponudnik podatke izbrisal v kolikor jih ne potrebuje za druge namene s katerimi se je uporabnik predhodno strinjal ali jih ponudnik hrani na podlagi drugih pravnih podlag.
 • Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@business-class.si.
 • Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih ponudnik hrani in/ali obdeluje, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@business-class.si.
 • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov, ki jih ponudnik hrani in/ali obdeluje, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@business-class.si.

Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Ponudnik je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegovih spletnih strani in storitev. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen:

 • pogodbenim obdelovalcem, ki za upravljavca izvajajo podporo za obdelavo osebnih podatkov za posamezne namene, za katere je bila podana privolitev,
 • če bi to od njega zahtevale državne oblasti,
 • če je taka obveznost določena v zakonu,
 • ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob oddaji povpraševanja  preko obrazca, kot tudi ob naročilu storitev Inštituta za poslovno-izobraževalne rešitve, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Ponudnik teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi, razen v namene, ki jih uporabnik eksplicitno in nedvoumno predhodno dovoli. Ponudnik lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Izvajanje politike zasebnosti

Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletnih strani ponudnika in vseh drugih komunikacijskih kanalov. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

Pravilnik o spletnih piškotkih (cookies)

Ta pravilnik podrobno opredeljuje, kako spletna stran BusinessClass uporablja piškotke in piškotkom podobne datoteke.  
Na spletni strani BusinessClass si prizadevamo svojim uporabnikom vedno zagotoviti aktualne in zanje pomembne informacije. Poznavanje, kakšne vsebine uporabnike zanimajo in kaj pri nas iščejo, nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev našega spletnega mesta. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno.

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni za delovanje spletne strani?
Večina spletnih strani uporablja piškotke, ker so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in nastavitvami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) in funkcionalnosti, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.
Poleg same funkcionalnosti spletne strani tako podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost in aktualnost posameznih vsebin, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Katere piškotke in zakaj jih uporablja spletna stran BusinessClass? 
Naziv piškotka Ponudnik Namen Trajanje
_first_pageview Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje  10 minut
_jsuid Agile CRM Analitika Manj kot minuto
_referrer_og Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje   90 dni
agile-campaigns Agile CRM Analitika  5 let
agile-crm-guid Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje 5 let
agile-crm-session_id Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje  Do konca seje
agile-crm-session_start_time Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje  Do konca seje
agile-original-referrer Agile CRM Izboljšanje uporabniške izkušnje   5 let
agile-score Agile CRM Analitika  5 let
JSESSIONID Agile CRM Nujno za delovanje Do konca seje
__utma Google Analytics Analitika  2 leti
__utmb Google Analytics Analitika  30 minut
__utmc Google Analytics Analitika  1 minuta
__utmt Google Analytics Analitika  10 minut
__utmz Google Analytics Analitika  6 mesecev
_ga Google Analytics Analitika  2 leti
_gid Google Analytics Analitika  24 ur
_gat Google Analytics Analitika  1 minuta